Marija Zaharova

Rusija se zalaže za ukidanje institucije visokog predstavnika u BiH

  • 30.11.2018. 13:00

Rusija se zalaže za ukidanje institucije visokog predstavnika u BiH jer smatra da je prisustvo protektora odavno iscrpilo svoju funkciju i samo koči razvoj zemlje, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je na redovnoj konferenciji za novinare rekla da se Rusija odavno zalaže za ukidanje funkcije visokog predstavnika, kao i za to da odgovornost za situaciju u BiH bude prenesena na tri konstitutivna naroda. 

Ona je naglasila da je Ruska Federacija za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma koji podrazumijeva očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, te širokih ovlašćenja dva entiteta i ravnopravnost tri konstitutivna naroda, prenijela je agencija Beta. 

Zaharova je istakla da Moskva smatra da je uspješno funkcionisanje BiH moguće samo uz efikasnu primjenu izbalansiranog sistema ograničenja i protivteža, orijentisanog na samostalno traženje rješenja za sva aktuelna pitanja, bez miješanja sa strane.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)