Runić: Za rekonstrukciju vodovodnog sistema 500.000 KM od Vlade Srbije

  • 23.10.2020. 15:09

U Drvaru je počela rekonstrukcija vodovodnog sistema za koji je Vlada Srbije obezbijedila 500.000 KM, rekla je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Ona kaže da u vodovodnu infrastrukturu na području opštine Drvar nije bilo većih ulaganja od sedamdesetih godina prošlog vijeka.

"Zahvaljujući sredstvima Srbije možemo početi realizaciju jednog od najznačajnijih, strateških projekata za našu opštinu. Počinjemo rekonstrukciju i zaštitu izvorišta "Točkovi" odakle se vodom snabdijeva gotovo cijela gradska zona. Uradili smo projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prve faze od "Točkova" do "Sopića ograde", izdali smo potrebne dozvole i pripremamo tendersku dokumentaciju", rekla je Runićeva.

Dodala je da su za realizaciju ove faze obezbijeđena sredstva Vlade Srbije od 500.000 KM, te da je u toku izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju druge faze vodovoda od "Sopića ograde" do "Raskršća", što je urbana zona.

"Na području opštine ima veliki broj lokalnih vodovoda u prigradskim naseljima kojima je takođe potrebna rekonstrukcija i izgradnja, što je jedan od strateških ciljeva", naglasila je Runićeva.

Prema njenim riječima, sredstva od 17.000 KM za rekonstrukciju izvorišta "Točkovi" obezbijeđena su iz Fonda za zaštitu životne sredine posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Livanjskog kantona.

Runićeva kaže da su radovi na zaštiti izvorišta u toku, te dodaje da se završetak očekuje u roku od 30 dana.

"Početak rekonstrukciji prve faze gradske vodovodne mreže očekujemo po okončanju tenderske procedure", izjavila je Runićeva.

Ona je zahvalila Srbiji i Republici Srpskoj, jer Drvar nakon pola vijeka ima mogućnost da realizuje značajne infrastrukturne projekte.