Načelnik opštine Drvar

Runić: Srbija vratila Drvarčanima nadu u bolje sutra

  • 15.02.2021. 09:47

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić istakla je, u čestitki predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom 15. februara, Dana državnosti Srbije, da je zahvaljujući Srbiji u Drvar vraćana nada u bolje sutra, kao i da je sigurna da će saradnja Republike Srpske i Srbije biti nastavljena i dodatno osnažena na opšte zadovoljstvo srpskog naroda.

"U naš grad vratili ste vjeru u bolje sutra i omogućili ostanak i opstanak na ovim prostorima. Iako smo teritorijalno razdvojeni, na ovaj važan dan osjećamo duboku povezanost i neraskidivu vezu sa maticom Srbijom, kao dio nečega čemu oduvijek pripadamo. Vaša briga o nama je dokaz da nismo i nikada nećemo biti zaboravljeni", naglasila je Runićeva.

Ona je istakla da je Srbija za vrijeme odbrambeno-otadžbinskog rata pružila ruke Drvarčanima.

"Prije 25 godina protjerani smo sa svojih ognjišta. Srbija nam je nesebično pružila ruke. Taj čin spasa i utjehe nikada nećemo zaboraviti, kao ni činjenicu da Srbija i danas brine o Srbima ma gdje god oni bili", naglasila je Runićeva.

Ona je navela da je, zahvaljujući donatorskim sredstvima Vlade Srbije namijenjenim Drvaru, urađena putna infrastruktura, otvorena Konzularna kancelarija Republike Srbije, rekonstruisana Služba hitne medicinske pomoći, pomognuto poljoprivredi, porodiljama, djeci Drvara, a Srbija je otvorila tekstilnu Fabriku "Јumko" u kojoj je trenutno zaposleno stotinu žena.

Runićeva je, u čestitki u ime stanovnika Drvara i u lično ime, državnom vrhu i građanima Srbije poželjela uspjeh u daljem razvoju Srbije.

"Sigurna sam da će društvena, ekonomska i politička stabilnost Srbije nastaviti da jača i u budućem periodu, te da će se saradnja bratske nam Srpske i Srbije nastaviti, dodatno osnažena na opšte zadovoljstvo srpskog naroda", rekla je Runićeva Srni.

U Srbiji će danas polaganjem vijenaca, svečanom državnom ceremonijom u Orašcu, te dodjelom ordena u Beogradu biti obilježen Dan državnosti, kao znak sjećanja na dva važna događaja iz istorije Srbije, koja su se desila na Sretenje, 15. februara - Prvi srpski ustanak koji je izbio 1804. godine i proglašenje Sretenjskog ustava 1835. godine.