Odbornici izglasali inicijativu

Runić: Inicijativa za opoziv je nezakonit postupak i riječ je o rušenju srpskog korpusa u FBiH

  • 01.02.2020. 19:23

Inicijativa za opoziv je nezakonit postupak i riječ je o rušenju srpskog korpusa u Federaciji kaže načelnica Drvara. 

Vlastima u Federaciji i kantonu ne odgovaraju pozitivne promjene pa im je važno srušiti vlast u čemu im pomažu podobni Srbi, poručuje Dušica Runić. Od opoziva nema ništa jer se već, kako kaže, ušlo u izbornu godinu, ali spremna je na referendum na kome će građani pokazati koga žele na čelu opštine.

"Imam podršku građana i ne može me nikako skiniti devet ruku koja ustvari opštinski budžet ne može potkrijepiti lične dugove, devet ljudi koji imaju kriminalnu prošlost koji su propali privrednici koji su namirisalni novac koji je Srbija obezbjedila Drvaru", kaže Runić.

Načelnica poručuje da je upitna i novoformirana većina i način na koji je izabrana. Kako kaže, nelegalna opštinska većina sklona je kršenju i pravilnika i zakona a na sve to kantonalno i federalno pravosuđe više od mjesec dana se oglušuje o prigovore legalno izabranog načelnika opštine, što dokazuje položaj u kome se ona trenutno nalazi. Zato, kako kaže, nije htjela da im dostavi ni nacrt budžeta. Predsjednik opštinskog odbora Goran Broćeta kaže da interesnim grupama neće tek tako prepustiti najodgovornije pozicije ali ni dozvoliti da svojim potezima otjeraju iz Drvara investitore i zvaničnike koji dolaze u ovu opštinu.

"Ovo neće nikome dobro donijeti i morao preduzeti jjere da ne prepustimo najznačanije pozicije ne samo u Drvaru nego i u Kantonu, i time razbili srpski korupono štomi iz SNSD poručujem jeste da smo i dalje najjača stranka, ovo od opozicije što je ostalo su samo njihove ruke u Vijeću jer njihove stranke su samo mrtvo slvo na papiru", rekao je Broćeta.

Većina odbornika Opštinskog vijeća Drvar izglasala je inicijativu za opoziv načelnika opštine Dušice Runić. Za je glasalo devet odbornika iz PDP-a, Srpske napredne stranke, DNS-a, Socijalističke partije i HDZ-a 1990. Kao jedan od razloga za opoziv Runićeve naveli su izostanak komunikacije sa Opštinskim vijećem. 

Тагови: