Migrantska kriza

Rošić najavio formiranje jedinstvenog centra za migrante

  • 09.06.2018. 09:56

Predsjednik Vlade Unsko-sanskog kantona Huesin Rošić najavio bi da bi na području ovog kantona uskoro trebalo da bude formiran jedinstveni prihvatni centar za migrante.

Rošić je naveo da se potencijalna lokacija nalazi u mjestu Donja Vidovska kod Velike Kladuše. 

On je naveo da je na području ovog kantona policija do sada legitimisala 2.060 stranih državljana, ali da je veći broj onih koji nisu legitimisani. 

"Tako zvanična cifra od pet hiljada migranata na području BiH postaje sumnjiva, mislim da ih ima mnogo više", rekao je Rošić za "Nezavisne novine". 

Rošić je istakao da je najviše migranata u Bihaću i Velikoj Kladuši, te ocijenio kako se "mora zatvoriti granicu prema Srbiji i Crnoj Gori, jer iz tog smjera ulazi najveći broj migranata u BiH". 

On je napomenuo da, kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti, imaju 84 registrovano osobe zaražene svrabom i šugom, te je istakao da su zdravstveni timovi uspjeli da spriječe eventualno izbijanje epidemija, kao i da im je obećana pomoć i dolazak "Ljekara bez granica".

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?