Rodoljub Drašković donirao milion KM za hercegovačka domaćinstva

  • 03.04.2020. 19:00

Investitor Rodoljub Drašković donirao je milion maraka za hercegovačka domaćinstva  koja su ekonomski pogođena usljed novonastale situacije. Srpski kralj čokolade danas je svoju odluku saopštio čelnicima hercegovačkih opština koji su sljedeći na potezu.

"Zadužene su sve lokalne zajednice da donesu spiskove razvrstane u tri nivou ugroženosti, veći srednji i niži nivo kako bi se moglo iz podna pomoći.  Da li će pomoć biti materijalna ili novčana o tome će se govoriti kada dobijemo spiskove ali naša procijena je da u Hercegovini imamo oko 2500 domaćinstava koja su ugrožena", kaže Luka Petrović, izvršni direktor Saveza opština i grada istočne Hercegovine.

Lokalne zajednice na jugu sad se moraju ponijeti domaćinski da bi uz podršku Vlade Srpske i preduzetnika što prije izašli iz ove situacije, zaključak je današnje sjednice Saveza opština i grada Istočne Hercegovine. Za oko 15.000 domaćinstava u ovoj regiji Savez je obezbijedio i zaštitnu opremu.

"Podjela maski za sve građane Hercegovine  i to 2 komada. Danas smo uspjeli da skupimo za Nevesinje i Istočni Mostar a u toku naredne sedmice za sve ostale opštine. Dijelimo i četiri para rukavica za svakog građanina", kaže Petrović.

Savez je danas zasijedao u proširenom sastavu, stigle su komšije iz Foče i Višegrada. Najviše se pričalo o zdravstvenim ustanovama.

"Većinom su domovi zdravlja obezbjeđeni sa određenom opremom što se tiče jednokratnih skafandera, maski, rukavica, alkohola kao i naočara u većini slučajeva ima", kaže dr Snežana Đurović, direktorica Doma zdravlja Višegrad.

Pričalo se i o disciplini Hercegovaca. Prvi čovjek policije u ovoj regiji zadovoljan. 

"Ja sam zadovoljan kolektivnom odgovornošću građana Hercegovine naravno uz one izuzetke koji iz njima poznatih razloga krše određene propise lokalnih i republičkih Štabova ali mi u tim situacijama sankcionišemo iste i nastavićemo i u narednom peridu", kaže Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

To što nema korona virusa u Hercegovini ne znači da mi možemo biti opušteni već naprotiv sada su disciplina i poštovanje mjera još važniji, poručuju iz Saveza.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.