Bihać i Velika Kladuša

Restriktivne mjere za migrante bez dokumentacije

  • 03.08.2018. 16:00

Svi ilegalni migranti koji se u Bihać i Veliku Kladušu budu uputili bez adekvatne dokumentacije biće vraćeni na mjesto polaska, rečeno je danas na sastanku premijera Unsko-sanskog kantona /USK/ Huseina Rošića i predstavnika gradova i opština tog kantona.

"Od danas krećemo sa restriktivnim mjerama. Ne možemo više tolerisati ovakvu situaciju. Migrantima bez adekvatne dokumentacije neće biti dopušten ulazak na područje USK-a", rekao je Rošić. 

On je izrazio nadu da će do idućeg petka /10. avgusta/ i Ministarstvo bezbjednosti BiH "napokon nešto konkretno preduzeti u vezi sa pitanjem privremene smještajne lokacije za migrante". 

Prema operativnim saznanjima, samo u Bihaću trenutno boravi više od pet hiljada migranata, a policija u USK-u od danas kreće sa restriktivnim mjerama i kontrolama na tački provjere u Ključu, prenose federalni mediji. 

Politički predstavnici USK-a su o situaciji upoznali i predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića, od koga očekuju pomoć u narednoj sedmici.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.