O miješanju stranaca u izbore u BiH

Reakcije sa svih strana na izjavu Vučića da će Ivaniću nakon izbora reći sve u lice

  • 02.10.2018. 19:24

Mladenu Ivaniću ću nakon izbora reći sve u lice, šta misllim o miješanju stranaca u izbore u BiH. Podvukao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić i poručio da o tome neće govoriti prije 7. oktobra. Dovoljno je da Ivaniću, ako bude imao priliku da me sretne jednog dana, pokažem samo jedan dokaz, pa da se vidi šta su neki radili i šta su sebi dozvolili, zaključio je predsjednik Srbije.

"Imaću šta da kažem gospodinu Ivaniću, ali kada se  izbori završe. Neću da se miješam, što bi on rekao u unutrašnje odnose BiH, pošto vidim da je Srbija najveći problem i jedini problem. Ako bude imo priliku da me sretne, jednog dana, ne brinite i njemu ću u lice reći, ali ću sigurno i javno reći šta mislim o tome po okonačnju izbora", istakao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Srbija se ne miješa u izbore i Srpskoj želi sve najbolje. Poručuje šef srpske diplomatije, koji je uvjeren da će Vučić nakon izbora imati šta da kaže. Nije prvi put da govorimo o tome, kaže Ivica  Dačić. 

"Očigledno je da jedistvo srpskog naroda smeta, onima koji bi željeli da naš narod bude podijeljen. I koji bi željeli da se na takav način, poruši nešto, za šta se srpski narod izborio", istakao je Ivica Dačić, ministar inostranih poslova Srbije. 

I u ministarstvu unutršnjih poslova Srpske, vrlo dobro znaju o čemu Vučić priča ovih dana. Kažu da nije korektno da oni saopštavaju nešto o čemu će srpski predsjednik sigurno govoriti nakon izbora. 

"S obzirom da je on započeo tu temu, on će je sigurno i završiti i objelodaniti te podatke, koje on očito ima, jer radi se o jedno od najboljeinformisanih ljudi na ovom prostoru, s obzirom da do njega dolaze infromacije, koje su potvrđene iz više izvora", istakao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mladen Ivanić neće da komentariše Vučićeve tvdnje dok ne vidi dokaze. Tako barem priča danima. Danas je progovorio predsjednik SDS-a. I dok je srpski član Predsjedništva više puta poručio da Srbija ne treba da se miješa u izbore u BiH Vukota Govedarica ne bi baš da se prepire sa Beogradom.

"Mene zanima da imamo dobre odnose i trebaju da budu dobri odnosi, između Beograda i Banjaluke. Bez obzira ko bio na vlasti. Bez obzira, ne radi pojedinaca, već radi naroda", istakao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a. 

Srbija sarađuje sa vlastima Republike Srpske, a to što Mladen Ivanić nije vlast u Srpskoj je njegov problem, kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Napravila se kaže neka velika fama kako se Srbija miješa u izbore, što nije tačno, ponavlja Dodik. 

"Da ne bi bilo, priče o tom miješanju, da ne bi njima davali osjećaj da neko radi protiv njih, evo ja pozivam Aleksandra Vučića, sada 5. oktobra smo se dogovorili, da dođe na otvaranje bolnice, evo mi ćemo otvoriti bolnicu, neka razmisli o tome, da ne daje razloga Ivaniću da on misli neko nešto radi. Mi smo napravili bolnicu to je činjenica, a neko će na nju doći. Kao što i ovdje mi smo napravili put, ovdje samo dočekali Ivicu Dačića", istakao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. 

Mladen Ivanić se i ranije pravio Englez, kada su u predočeni dokazi o prisluškivanju držvanog vrha Srbije i Republike Srpske. Sav se tresao kada mu je Vučić pokazao te dokaze, tvrdi Dodik. Na kraju ništa nije uradio, jer je kada je otišao u Sarajevo, rekao da dokaza nema, iako smo vidjeli naloge za prisluškivanje, pa bi trebao da odgovori na brojna pitanja, usmjesto što ih postavlja Vučiću, zaključuje Dodik.  
 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм