Premijer Republike Srpske

Radovan Višković posjetio Modriču

  • 10.07.2019. 19:17

Modriča više ne bi trebalo da ima problem sa poplavama. Uskoro će se graditi nasip na rijeci Bosni, vrijedan 8 miliona maraka, koji će finansirati Vlada Republike Srpske, obećao je to premijer. 

Radovan Višković posjetio je Modriču i saslušao opštinske vlasti koji su to njihovi prioriteti. Predsjednik opštine kaže da im pomoći Vlade nikada nije falilo.

"Razgovarali smo o velikim projektima. O izgradnji nasipa, razgovarali smo i o dijelu naših mjesnih zajednica gdje je potrebno izvršiti asfaltiranje. O projektu slivne mreže, a Modričani znaju kako mi imamo problema sa tim", kaže Mladen Krekić, načelnik Modriče.

Premijer podsjeća da Vlada konstnatno ulaže u Modriču i da je tokom majskih poplava hitno reagovala pa Modriča nije imala problema. Pri kraju su, najavljuje Višković, i radovi na projektu bitnom za Modričane.

"Kružni tok koji je u toku, evo biće završen u narednih 10-15 dana i to je investicija negdje oko 450.000KM. Modriča je bila i u programu i onom projektu vodosnabdijevanja vodovodne kanalizacione mreže, oni su tu dobili negdje oko 5 miliona maraka i dosta su toga uradili", kaže premijer Radovan Višković.

Stigao je danas predsjednik Vlade i do fabrike obuće "Alfa" gdje je sa vlasnikom, presjecanjem vrpce, svečano otvorio poslovno-proizvodni pogon u tom preduzeću. Tu će biti  zaposleno 80 novih radnika.

"Mi zapošljavamo 480 radnika, a evo danas sam čuo vijest da smo dobili još 25 novih, učenika koji nikad nisu bili zaposleni, to i jest moj cilj", kaže vlasnik fabrike obuće "Alfa", Ilija Jevtić.

"I bez ovoga danas što mi otvaramo 80-ak novih radnih mjesta, investicija preko 2 miliona, tu je i do sad bila jedna proizvodnja koja je respektabilna sa 450 radnika, sa proizvodnjom koja sva ide vani za austrijskog kupca", kaže Višković.

Veliko je dostignuće, kaže Višković, što ta fabrika postoji već 30 godina. Poručuje da će Vlada takvim fabrikama biti na raspolaganju kao podrška.
 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.