Radončić više nije predsjedavajući Koordinacionog tijela za zaštitu i spašavanje

  • 31.03.2020. 14:38

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić neće više biti na čelu Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, potvrdio je to danas na pres-konferenciji.

Radončić je rekao kako ne želi imati direktan doticaj s donacijama vezanim za epidemiološku krizu uzrokovanu širenjem virusa korona te kako Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje treba prepustiti stručnim menadžerima i humanitarcima.

Radončić je ranije za federalne medije rekao da je Koordinacijsko tijelo uradilo strateški dio posla.

"Napravili smo popis kompletnog stnja, inventuru šta je potrebno od materijala, na nivou BiH. Napravili smo konferenciju sa svim ambasadorima, UNDP-jem i USAID-om. Dobili smo sistem traženja međunarodne pomoći koji je efikasan. Sada idemo u drugi plan, koordinaciono tijelo je napravljeno tako da je kapacitirano za određene nepogode kao što su vatra, požari. Trenutno nema nijednog epidemologa i ljekara i to nam govori da se mora restruktuirati", kazao je Radončić.

Osim Radončića, članovi Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje su devet predstavnika Vijeća ministara BiH, pet predstavnika Vlade Republike Srpske, pet predstavnika Vlade Federacije BiH i dva predstavnika Vlade Brčko distrikta BiH.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)