Predsjedavajući Koordinacionog tijela BiH

Radončić: Usvojena odluka o otvaranju fonda međunarodne pomoći

  • 26.03.2020. 17:14

Predsjedavajući Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spasavanje Fahrudin Radončić rekao je danas da je donesena odluka o otvaranju fonda međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje, s ciljem omogućavanja svih humanitarnih pomoći u BiH.

- Odluka o traženju fonda međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje dio je uobičajenih procedura. Ovo se radilo kada su bile i poplave 2014. godine. Riječ je o procedurama koje BiH mora da ima - rekao je Radončić danas u Sarajevu nakon sjednice Koordinacionog tijela.

On je naveo da će odluka biti upućena Savjetu ministara.

Na današnjoj sjednici usvojen je i zaključak da opštine, kantoni, entiteti i Brčko distrikt koriste civilne resurse u borbi protiv pandemije izazvane virusom korona, te da se suzdrže od zahtjeva prema resursima Oružanih snaga BiH.

On je rekao da će zatražiti i da pripadnicima Oružanih snaga koji su na zadatku bude omogućeno dvadesetčetvoročasovno kretanje.

Radončić, koji je i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara, poručio je da su u vrijeme pandemije ljekari i bolnice na najvećem ispitu.

On je napomenuo da je sa ministrom transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojinom Mitrovićem uložio velike napore da bi bile izbjegnute gužve na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj i obrnuto.

- Imali smo situaciju da su kamioni sa robom po tri i više dana čekali na granici. Sada se prevoz mnogo brže odvija. Dogovaramo da budu ukinuti svi granični prelazi preko kojih se ne vrši transport robe. Građani svakako preko tih prelaza ne mogu da prolaze - naveo je Radončić.

Radončić je poručio da cijeni sve napore koje su učinili entitetski krizni štabovi.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.