Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara

Radončić: Smještaj da bude u tzv. šatorskim privremenim objektima

  • 07.03.2020. 18:36

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić smatra da migranti u BiH treba da budu smješteni u tzv. šatorskim privremenim objektima, kao što je to slučaj u Turskoj i drugim zemljama.

Radončić je ponovio da BiH ne može biti plato za migrante, te da nadležnim organima ne može biti važnija bezbjednost ilegalnih ekonomskih migranata od građana.

On je u razgovoru sa premijerom Tuzlanskog kantona Denijalom Tulumovićem rekao da je to glavna strategija Savjeta ministara.

Radončić je izrazio očekivanja da će se naći zajedničko rješenje da se, kada je riječ o migrantima, poboljša situacija u Tuzli.

"Što se tiče obećanja da će se u Tuzlanskom kantonu graditi čvrsti objekti, mislim da tu niko ne treba da žuri i da sve što radi, treba da radi, ali uz punu saglasnost kantonalnih i lokalnih vlasti", rekao je Radončić.

Tulumović je zahvalio Radončiću i njegovim saradnicima što su našli vremena da dođu da bi se upoznao sa problemima sa kojima se suočava Tuzlanski kanton.

"Moramo istaći da su se službenici policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona do sada uspješno nosili sa ovim izazovom i održavali zadovoljavajući nivo bezbjednosti", rekao je Tulumović.

On je dodao da je, imajući u vidu trend porasta priliva migranata, pitanje koliko će to sa ovim kapacitetima moći biti održavo.

Tulumović je napomenuo da je kantonalna Vlada sa aspekta socijalne osjetljivosti pokušavala do sada da pruži određenu pomoć, navedeno je na portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

Radončić je poslije razgovora sa kantonalnim premijerom posjetio Regionalnu kancelarije Agencije za istrage i zaštitu BiH u Tuzli.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина