Demantovane ozbiljne optužbe

Radončić: Šarović govori neistine, otkrio je državnu tajnu

  • 15.03.2020. 09:42

Nakon što se podigla velika bura poslije ozbiljnih optužbi lidera SDS-a, Mirka Šarovića, da se firma iz Republike Srpske bavi opasnim poslom i trguje supstancama koje mogu da budu prijetnja velikim silama, sve je demantovao ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić poručivši da se Šarović služi spekulacijama, nagađanjima i poluistinama.

Radončić je takođe poručio da nije u redu da Šarović bez dogovora makar sa bezbjednosnim strukturama govori nešto što je do prije pet minuta bilo državna tajna.

"Mislim da se jedna kompanija u Republici Srpskoj bavi opasnim poslom i trguje nekim supstancama koje mogu da budu prijetnja velikim silama. I mislim da su uhvaćeni u toj raboti i da to Dodik zna. I zato je tako mekan, nije tako hrabar", rekao je Šarović što je odmah demantovao Radončić.

"Nije znao niti je učestvovao u trgovini. Gospodin Dodik je preda mnom tražio da ga povežu sa odgovornim licima iz te kompanije i veoma direktno i precizno zabranio bilo kakav posao sa tom zemljom", rekao je Radončić.

Dok je Šarović tvrdio kako je riječ o veoma opasnim komponentama koje se koriste za pravljenje oružja koje je globalna prijetnja, Radončić je poručio da je riječ o prodaji aluminijuma Iranu čime se krše međunarodne konvencije.

"Taj posao je odmah obustavljen i imali smo odgovornu reakciju vlasti Republike Srpske. Žao mi je što smo došli u situaciju da to objašnjavamo u javnosti", kaže Radončić.

Slabo informisani Šarović nastavio je iznositi neistine rekavši da su dva kurira upozorila Dodika da znaju šta se događa, da je jedan od njih strani ambasador, a drugi domaći čovjek, što je Radončić ponovo demantovao i rekao:

"Ja sam razgovarao sa gospodinom Dodikom, ne postoji nikakav stranac ni nikakav ambasador."
 

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок