Ministar bezbjednost u Savjet ministara

Radončić: Aerodrom Sarajevo hitno zatvoriti za putnike

  • 23.03.2020. 20:57

Međunarodni aerodrom Sarajevo treba odmah zatvoriti za putnike jer se dešavaju zloupotrebe od lica i avio-kompanija iz pojedinih zemalja, ocijenio je ministar bezbjednost u Savjet ministara Fahrudin Radončić.

On je na svom "Instagram" profilu, povodom interesovanja brojnih medija za ovo pitanje, objavio da Međunarodni aerodrom Sarajevo što prije treba zatvoriti za putnike, ali ne i za transport robe.

"Vlasnik Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Vlada Federacije BiH, a takođe, ista Vlada je aktivirala Federalni štab civilne zaštite, koji radi, zaista, efikasno i donosi odlične mjere. Bilo bi neophodno da se Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spasavanje uputi njihov zahtjev, kao što je to već učinila Granična policija BiH", rekao je Radončić koji je i predsjednik Koordinacionog tijela za zaštitu i spasavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u BiH.

On je poručio da će, ukoliko dobije zahtjev Federalnog štaba civilne zaštite za zatvaranje Međunarodnog aerodroma, učiniti sve da se on nađe na sutrašnjoj sjednici Savjeta ministara.

"Savjet ministara, po proceduri, može odmah, na prijedlog Koordinacionog tijela BiH, donijeti takvu mjeru", objasnio je Radončić.

On je naveo da će na sutrašnjoj sjednici Savjeta ministara biti zabranjen ulazak svim stranim državljanima u BiH.

"Biće izuzete vrlo rijetke kategorije, kao što su EUFOR, NATO i slično", objasnio je Radončić.