Radmanović: Prijedlog budžeta na dnevnom redu 7. jula

  • 28.06.2020. 17:45

Prijedlog budžeta institucija BiH biće razmatran 7. jula na redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je za N1 predsjedavajući ovog doma Nebojša Radmanović.

Odluka o privremenom finansiranju institucija i međunarodnih obaveza BiH ističe 1. jula.

Pola godine je prošlo, a BiH se i dalje finansira privremeno. Predsjedništvo BiH u petak je uputilo utvrđeni Prijedlog budžeta na hitno postupanje Parlamentarnoj skupštini BiH. Redovna sjednica Predstavničkog doma zakazana je 7. jula, a odluka o privremenom finansiranju na snazi je do 1. jula.

"I kada bismo zakazali sjednicu Predstavničkog doma u ponedjeljak morala bi se desiti Odluka o privremenom finansiranju jer taj posao ne bi stigao da se obavi u Domu naroda i da se objavi da je sve usvojeno. Dakle, u ovoj fazi je potrebno uraditi Odluku o privremenom finansiranju u ponedjeljak ili utorak, ja mislim da će to Savjet ministara uraditi, a 7. jula će biti na sjednici Predstavničkog doma, nadam se, usvojeno, a odmah nakon toga dan ili dva, to ne mogu tačno reći, na Domu naroda", izjavio je Radmanović za N1.