Pogrešno prišla razgovorima o Balkanu i BiH

Radmanović: Mogerinijeva pogriješila u pristupu

  • 20.12.2018. 13:49

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas da je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini "potpuno pogrešno prišla razgovorima o Balkanu i BiH".

Radmanović je rekao da je danas o tome obavijestio šefa Delegacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka, naglašavajući da je nedopustivo da Mogerinijeva na jučerašnje razgovore u Briselu ne pozove Predsjedništvo BiH, a pozove predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića. 

"Gospođa Mogerini dala je sebi za pravo i da stavi u isti red zemlje koje su zvanično priznate članice UN i one koje to nisu, što je nedopustivo i pokazuje odnos jednog dijela Evropske komisije prema Balkanu", rekao je Radmanović novinarima u Sarajevu. 

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Radmanović je ukazao da se ne poštuju neki rokovi. 

"Predsjedništvu ističe sutra rok da imenuje predsjedavajućeg Savjeta ministara. Ne vidim da se tu prave koraci naprijed. Postoje snage u BiH koje ne misle da je vrijeme da se formira Savjet ministara", ukazao je Radmanović, dodajući da to nije SNSD, ali ni druge stranke iz Republike Srpske.