Migrantska kriza

Radanović: Migranti iz Bihaća ne mogu se izmjestiti u srpska sela

  • 22.10.2018. 13:25

Predsjednik Odbora za zaštitu srpske imovine u Federaciji BiH (FBiH) Đorđe Radanović izjavio je Srni da se Odbor protivi izmještanju migranata iz Bihaća u etnički čisto srpska sela, u kojima živi, prema popisu iz 2013. godine, 40 Srba povratnika.

Reagujući na proteste Bišćana koji traže da se migranti izmjeste iz ovog grada, Radanović je rekao da bi se njihovim smještanjem u srpska sela oko Bihaća direktno kršio Aneks sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"U vezi sa protestima građana Bihaća koji se dešavaju u momentu kada određeni broj migranata nezakonito ulazi u privatne objekte građana Unsko-sanskog kantona (USK), Odbor smatra da je potrebno dodatno dati k znanju svima u vladama FBiH i USK-a da smo protiv da se migranti presele iz Bihaća u srpska etnička sela", dodao je Radanović.

Prema njegovim riječima, u neposrednoj blizini Bihaća su srpska sela, koja imaju srpsku crkvu, groblje i druga srpska obilježja.

"Oni žele da se pet hiljada migranata izmjesti iz Bihaća, a gdje god da pokušaju to da urade, idu ka srpskim selima, sem prema Cazinu i Velikoj Kladuši, gdje su bošnjačka. Kada se krene prema Sanskom Mostu ili Bosanskoj Krupi, Bosanskom Petrovcu, tu su srpska sela, u kojima ima povratnika", istakao je Radanović.

On je rekao da je nečija namjera da protestima natjera vlast Unsko-sanskog kantona, te Vladu FBiH da te ljude izmjesti iz Bihaća, te upozorio da nikako nije moguće izmjestiti ih u srpska sela.
 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.