Predsjedavajući Savjeta ministara

Rad Savjeta ministara transparentan, priče o promjenama samo želje opozicije

  • Извор: СРНА
  • 16.07.2021. 15:45

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je rad ove institucije javan i transparentan, što mnogima ne odgovara.

On je ocijenio da su pisanja pojedinih privatnih portala, odnosno portala političkih partija koje su u opoziciji u Republici Srpskoj i Federaciji BiH o promjenama u Savjetu ministara samo njihova očekivanja i želje.

- Mi smo tu, radićemo svoj posao, tako da nam niko neće diktirati politike. Politike nas koji dolazimo iz Republike Srpske se neće kreirati u Sarajevu, a tamo ćemo provoditi zajedničke, usaglašene politike koje neće biti na štetu nikoga u BiH - rekao je Tegeltija novinarima u Prnjavoru.

Tegeltija je istakao da su on, kao predsjedavajući, i ministri iz Republike Srpske u Savjetu ministara u ime Srpske i da će tamo biti dok imaju podršku Republike Srpske.

- Kada ne budemo imali tu podršku daćemo priliku drugima da rade. SNSD nije dobrodošao u Sarajevo i to smo znali. Da je dobrodošao, Savjet ministara bi bio odmah formiran nakon izbora kako je predviđeno zakonom - naglasio je Tegeltija.

On je istakao da uvijek postoji "neka ljubav između političkih predstavnika u Sarajevu i SDS-a i nadanja da mogu praviti neku novu većinu", kao i da su produžavanjem neformiranja Savjeta ministara pokušavali spasiti, prije svega, SDS da ne potone.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм