Pupovac: Pomoć dijelimo svima kojima je potrebna

  • 12.01.2021. 16:49

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac rekao je, komentarišući stanje u zemljotresom pogođenom području Banije, da se pomoć dijeli svima kojim je potrebna.

On je naveo da se šleperi sa građevinskim materijalom, koji su donirali ljudi iz različitih dijelova Hrvatske, nalaze u Komunalcu i da su dostupni svima, kao i da će gumene čizme kada dođu biti podijeljene svima.

"Isto tako, kad je posrijedi naše doniranje pomoći, doniramo je pripadnicima islamske vjere, (Udruženju) "Merhamet" smo za potrebe obnove kuhinje podijelili vlastita sredstva, romskoj zajednici za području Siska i drugih mjesta, takođe, solidarno pružamo sociopsihološku pomoć i dostavljamo hranu i higijenske potrepštine. To ćemo nastaviti i ubuduće", rekao je Pupovac, prenosi N1.

Pupovac je potvrdio da će podržati osnivanje saborske komisije koja bi se bavila pitanjem obnove kuća nakon proteklog rata.

"Mi ćemo podržati da se to istraži jer znamo iz ranijeg iskustva kako se gradi. Јa to znam iz iskustva vlastite porodice, roditeljske kuće. Znamo gdje i kako se to znalo raditi. Ni u ovome, kao ni u čemu drugom, ne smije biti generalizacije, ne smije biti pristupa koji će imati karakter hajke, treba utvrditi koji su izvođači i podizvođači. Znalo se dogoditi da jedan izvođač ima nekoliko podizvođača i to je bio ogroman problem koji je narušavao kvalitet gradnje", rekao je Pupovac.

Komentarišući izjavu članice HDZ-a i potpredsjednika Evropske komisije Dubravke Šuice, koja je na jučerašnjem sastanku Predsjedništva te stranke rekla da je, evidentno da mediji pokušavaju da sruše HDZ, a da se to vidi i iz toga što "Banovinu zovu Banijom", Pupovac je rekao da je Šuica najveću štetu napravila sebi i svojoj stranci.

"Što se tiče mog osjećaja prema tome, ja govorim jezikom za koji smatram da je primjeren i dobar, pa tako i u ovom slučaju. Riječ Banija ima dugu upotrebu u našem jeziku, nije nikome smetala, nije je niko nametao", rekao je Pupovac.

Pupovac je, između ostalog, citirao lingvistu Krešimira Sučević-Međerala: "Slušajte ljude koji o tome mogu nešto reći, a koje ne muči nacionalizam".

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.