Civilna zaštita u pripravnosti

PRVE KIŠE VEĆ IZAZVALE PROBLEME: Neizvjesnost u sljedeća DVA dana

22:16, 12.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Obilne padavine koje su danas zahvatile Bosnu i Hercegovinu izazvale su izlijevanja nekoliko rijeka.

Prvi ozbiljni problemi nastalil su na području Prijedora. Pored poplava u naselju Urije, nabujala rijeka Vragolovača izlila se u mjestu Jutrogoš i presjekla lokalni put. Mještani kažu da vozila više ne mogu da prolaze, ugroženo je nekoliko kuća i pomoćnih objekata. Mještani spasavaju stoku iz štala koje su u blizini ove rijeke.

Padavine na slivnom području rijeke Sane uticale su na rast manjih bujišnih vodotoka, prije svega rječice Puharska.


 

"U narednom periodu sve službe zaštite i spasavanja na području grada Prijedora će funkcionisati u stanju pripravnosti i praćenja stanja vodostaja, a u slučaju pogoršanja stanja Gradski štab za vanredne situacije će preduzimati sve potrebne mjere zaštite od poplava", navedeno je u izvještaju Odsjeka za civilnu zaštitu grada Prijedora.

 

Thumbnail

Rijeka Jošavka zbog ogromne količine kiše koja je pala u popodnevnim časovima i koja još uvijek pada izlila se na magistralni put Čelinac - Prnjavor preko Stare Dubrave.

 

Ono što zabrinjava je to da se u naredna dva dana očekuju velike padavine. Veći dio Bosne dobiće oko 100 litara kiše po metru kvadratnom, a pojedini predjeli BiH moguće i do 150 litara kiše po metru kvadratnom.

Thumbnail