Nešić potvrdio da je predložio drugog kandidata

Protiv Božovića je samo grupica u DNS koja je predložila "Tintoreta"

16:06, 13.12.2019.
Thumbnail
Potpredsjednik DNS Nenad Nešić potvrdio je za Srpskainfo da je predložio Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

– Bili ste upravu, informacija je tačna. Predložio sam Božovića, čovjeka koji živi u Istočnoj Ilidži i kome je Republika Srpska na prvom mjestu. On ima podršku većine poslanika DNS, većine gradskih, opštinskih i regionalnih odbora. Protiv njega je samo grupica ljudi u DNS koji su predložili Tintoreta za ministra – rekao je Nešić za Srpskainfo, aludirajući na Draška Aćimovića koji se izjašnjava kao Italijan.

Predsjedništvo DNS-a je 9. decembra predložilo Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara iz reda ostalih, a protiv ovog prijedloga, objavili su mediji, bilo je šest predsjednika regionalnih odbora u DNS-u, od ukupno devet.

Takođe, i veliki broj predsjednika opštinskih i gradskih odbora DNS-a se protivilo imenovanju Aćimovića, bivšeg potpredsjednika SDP-a i bivšeg savjetnika Petra Đokića na tu funkciju.

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS-a, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, napisali su dopis koji planiraju da pošalju predsjedniku stranke Marku Paviću u kojem traže da povuče kandidaturu Aćimovića.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je otvoreno priznao da će partiju na čijem je čelu napustiti pojedini  funkcioneri koji kako je rekao sebe vide u nekom biznisu preko funkcija u stranci. Vrata su im širom otvorena, poručuje to Pavić u intervjuu za Nezavisne novine. U DNS-u,  poručuje još Pavić slijedi ”provjetravanje”. 

Lider DNS a Marko  Pavić, ipak, za ATV  nije želio da  otkrije o kojim članovima partije je riječ niti da dodatno pojasni šta znači dodatni provjetravanje. 

"Više nemamo međusobnih razmirica, a nekome to očigledno ne godi. Vjerovatno nismo dobro provjetrili DNS. Činjenica je da nas napušta jedan broj funkcionera koji sebe vide u nekom biznisu preko DNS funkcija. DNS to ne prihvata i dolazi u sukob s takvima", poručuje Pavić.

Nezadovoljni članovi DNS-a zaprijetili su Paviću da će napustiti stranku ukoliko njihovi zahtjevi ne budu uzeti u obzir i dali punu podršku potpredsjednicima stranke Darku Banjcu i Nenadu Nešiću, te članu Predsjedništva DNS-a Slavku Gligoriću.

Lider DNS-a Marko Pavić rekao je danas za "Nezavisne novine" da Aćimović ostaje kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice jer su tako, kako kaže, odlučili organi stranke, te najavio da će DNS napustiti određeni broj funkcionera koji sebe, kako kaže, vide u nekom biznisu preko funkcija u stranci.