Velika Kladuša

Protest privrednika zbog blokade prelaza Maljevac

  • 28.10.2018. 13:36

U Velikoj Kladuši danas se okupilo nekoliko desetina privrednika da bi izrazili nezadovoljstvo blokadom graničnog prelaza Maljevac, kod kojeg je već peti dan oko 200 ilegalnih migranata koji žele da pređu u Hrvatsku.

Predsjednik Udruženja privrednika opštine Velika Kladuša Ibrahim Đedović rekao je da je lokalna privreda naslonjena na izvoz, te da privrednici svakodnevno trpe enormnu štetu, što će ih dovesti u situaciju da počnu otpuštati radnike. 

Đedović je dodao da su privrednici pokušali razgovarati sa migrantima kod prelaza Maljevac i objasniti im da zbog njihove blokade trpe veliku štetu, prenose federalni mediji. 

"Mi ih razumijemo, a pokušali smo da oni, kao ljudi, razumiju nas. Ovo nema veze ni s vlastima niti protiv vlasti. Razgovarali smo kao ljudi i privrednici", rekao je Đedović. 

On je dodao da će migranti sa graničnog prelaza milom ili silom morati otići, jer je Hrvatska jasno rekla da nema prolaska i nema otvaranja granice dok su oni tu. 

Prema podacima Granične policije BiH, s obzirom na to da su migranti pomjereni stotinu metara od graničnog prelaza, saobraćaj bi mogao biti uspostavljen, ali Granična policija Hrvatske još ne dozvoljava otvaranje Maljevca putnički i teretni saobraćaj. 

Predstavnici Udruženja privrednika opštine Velika Kladuša juče su sa pripadnicima Međunarodne organizacije za migracije posjetili migrante na graničnom prelazu Maljevac, gdje su im ponudili novčanu i drugu pomoć, a zauzvrat tražili od njih da se povuku sa prelaza. 

Foto N1

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.