Srbi u Federaciji jasni

Proslave navodnog oslobođenja Drvara neće biti

  • 16.08.2019. 19:13

Srbi u Livanjskom kantonu imaju jasan stav, proslava navodnog oslobođenja Drvara koju je najavio kantonalni odbor HDZ-a neće biti održan ondje gdje su njihova vjekovna ognjišta. Ovo nikome neće donijeti dobro, saglasni su predstavnici Srba u Drvaru. Očekuju da će HDZ odustati od ove provokativne proslave, jer ona bi, kako pričaju za ATV, značila narušavanje međunacionalnih odnosa. 

"Mi očekujemo da će HDZ u narednom periodu odustati od proslave, jer to bi samo značilo narušavanje dobrih međunacionalnih odnosa u Drvaru. Mi ćemo pokušati nekim mirnim putem i pregovorima pokušati da se to odgodi, a u narednom periodu ćemo vidjeti šta će se desiti i hoćemo li i mi preduzimati neke svoje mjere, odnosno uložiti neki svoj protest," kaže Milan Kunić, predsjednik opštinskog vijeća Drvar. 

Drvarčani su ogorčeni na ovakve najave. Kažu, izaći će na ulice i spriječiti da do ovoga dođe. Dobro pamte “Oluju” i pričaju da više neće dopustiti da ih neko protjera iz rodne grude. Vijekovima je bilo naše, tako će i ostati. Već smo ga branili, ako bude potrebno, branićemo i sada, poručuju Drvarčani. 

Slično pričaju i u Bosanskom Petrovcu. Načelik ove opštine kratko nam je rekao će se o ovome tek razgovarati i definisati stav. Dok su u opštini suzdržaniji, stanovnici u Petrovcu su mnogo rječitiji. Pričaju, staće rame uz rame s ostalim Srbima u ovom kantonu i braniti svoj zavičaj.

Zahvalni su Srbi u ovom kantonu svima koji ih podržavaju. Pričaju, mnogo znači i podrška srpskog člana Predsjedništva BiH. Milorad Dodik ovu proslavu smatra neprihvatljivom i potpuno nepotrebnom provokacijom, koja može samo narušiti međunacionalne odnose u ovom kantonu, a kako tu, tako i na cijeloj tereitoriji BiH.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина