Savjet ministara BiH

Program javnih investicija vrijedan 1,95 milijardi maraka

  • 03.12.2018. 17:19

Savjet ministara usvojio je Program javnih investicija/razvojno-investicioni program institucija BiH 2019-2021 koji sadrži podatke o ukupno 268 projekata, vrijednosti 1,956 milijardi KM.

Od toga se 1,264 milijarde KM odnosi na 151 projekat u realizaciji, 13,18 miliona KM na 11 odobrenih projekata, a 679,06 miliona KM na 106 kandidovanih projekata. 

Od ukupne vrijednosti svih projekata 1,611 milijardi KM se odnosi na ulaganja u kapitalne projekte, a 345,40 miliona KM na ulaganja u institucionalne projekte, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH. 

Program, koji je sačinilo Ministarstvo finansija i trezora BiH, predstavlja instrument planiranja koji omogućava bolje korišćenje budžetskih sredstava i pruža kvalitetniji pristup stranim izvorima finansiranja. 

Program služi i kao osnova za izradu kapitalnih rashoda institucija BiH, koji sadrži pregled kapitalnih projekata koji će biti realizovani.

Savjet ministara danas je, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donio pojedinačne odluke o dodjeli iz tekućeg granta za ovu godinu 390 hiljada KM za međunarodnu kulturnu saradnju, 117 hiljada KM za podršku tehničkoj kulturi i inovatorstvu u BiH, 1.352.000 KM za sufinansiranje sportskih manifestacija.

Za programe za pripremu projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda H2020 za ovu godinu dodijeljeno je 440 hiljada KM, saopšteno je iz Savjeta ministara. 

Savjet ministara donio je odluku o izboru sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u zemlji i inostranstvu s ciljem promocije domaće proizvodnje u ovoj godini i dodjeli ukupno 400 hiljada KM, u rasponu od četiri hiljade KM do 75 hiljada KM, za podršku 28 sajamskih i drugih manifestacija u BiH. 

Podrška je data sajmovima u Banjaluci, Bijeljini, Bratuncu, Brčko distriktu, Čitluku, Goraždu, Gradačcu, Kozarskoj Dubici, Modriči, Mostaru, Rogatici, Sarajevu, Tešnju, Zenici, Žepču itd. 

Savjet ministara donio je odluku o izmjenama i dopunama odluke o odobravanju 3.991.754 KM iz opšte potrošnje za završetak projekta izgradnje i opremanja objekata za trajni smještaj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova za period 2016-2019. godine.  
   
Savjet ministara odlučio je da Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH odobri 300 hiljada KM iz tekuće budžetske rezerve za ovu godinu za finansiranje organizacije godišnjeg sastanka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Sarajevu od 7. do 9. maja iduće godine.

Obezbjeđivanje preostalih potrebnih dva miliona KM biće naknadno dogovoreno, saopšteno je iz Savjeta ministara.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.