Formiranje vlasti

Prodanović: Potrebno je razgovorom i kompromisom doći do rješenja

  • 30.08.2019. 19:13

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda parlamenta BiH Lazar Prodanović smatra da bi tokom narednih šest dana lideri HDZ BiH, SNSD i SDA trebalo da svaki minut iskoriste za razgovore da bi kompromisom došli do rješenja koji bi značio apsolutno sprovođenje sporazuma koji su potpisali 5. avgusta, jer bi to bilo interesu svih u BiH.

"Ovdje je ključno pitanje da li će BiH dobiti izvršnu vlast. Smatram pozitivnim posljednje dvije sjednice Predsjedništva, odluke da se ne vodi rasprava dok se ne dođe do rješenja koje bi rezultiralo pozitivnim vijestima", rekao je Prodanović.
 
Govoreći o najavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o mogućnosti povlačenja iz institucija BiH, Prodanović je izrazio nadu da neće doći do takve situacije.

"Ako i dođe do takve situacije, onda bi trebalo voditi konstruktivnu raspravu i doći do rješenja koja su prihvatljiva", dodao je Prodanović.

On smatra da se u BiH neprestano stvara klima koja želi uputiti da je protiv BiH samo jedan narod ili samo jedan entitet, u ovom slučaju srpski narod i Republika Srpska.

"Mislim da je to pogrešan pristup. Savjet ministara u tehničkom mandatu, sa ministrima iz Republike Srpske je mogao sve ove odluke donijeti bez ikakvih problema. SNSD ih nije mogao spriječiti", rekao je Prodanović za N1.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина