HDZ BiH

Prisustvo svečanosti u Banjaluci postalo sredstvo obračuna sa Hrvatima

19:55, 10.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Prisustvo hrvatskih predstavnika vlasti svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske postalo je sredstvo obračuna sa Hrvatima u BiH, posebno sa legitimnim hrvatskim predstavnikom i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, saopšteno je danas iz ove stranke.

U saopštenju se navodi da je "spin propaganda" koja je uslijedila nakon jučerašnjeg prisustva hrvatskih predstavnika vlasti obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci očigledan primjer svega što je politička i medijska elita sa sjedištem u Sarajevu postala. 

"Svjesni političkog licemjerstva, ali i današnje realnosti, želimo ukazati da niko ko imalo razumije stvarnu situaciju u BiH neće nasjesti na ovakav pokušaj podvale i obračuna sa hrvatskim narodom na ovim prostorima", poručili su iz HDZ-a. 

Oni kažu da se na Ustav BiH pozivaju isti akteri koji ga svakodnevno neumoljivo krše, posebno kada nekome treba nešto nametnuti. 

"Bošnjački mediji, svi odreda neskloni istini i činjenicama, ponovo i uporno, namjerno šire pogrešne interpretacije, neistine i podvale", navodi se u saopštenju HDZ-a BiH. 

U HDZ-u napominju da se zalažu za objektivno izvještavanje, te dodaju da je izgradnja evropske BiH moguća jedino na principima ravnopravnosti i uzajamne tolerancije, za šta se zalažu zvaničnici ove stranke i Hrvatskog narodnog sabora /HNS/.