Sarajevo

Prihvaćen Prijedlog o izmjenama zakona o platama i naknadama

  • 25.06.2020. 11:43

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je danas Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, u drugoj komisijskoj fazi.

Predlagači ovog rješenja - poslanici Naše stranke Mirjana Marinković Lepić i Predrag Kojović traže da se iz Zakona o platama i naknadama briše odredba kojom je, između osatlog, utvrđena i naknada za vrijeme produženog radno-pravnog statusa izabranih lica i imenovanih zvaničnika.

Kao razlog za izmjene i dopune Zakona o platama i naknadama zaposlenim u institucijama BiH predlagači navode višestruko veća primanja poslanika i delegata u parlamentu BiH u odnosu na primanja građana.

Za sprovođenje ovog zakona, navode predalgači, nisu potrebna dodatna finansijska sredstva, te da će biti napravljene znatne uštede.

Oni navode da je iznos sredstava na ime paušala poslanicima i delegatima 40.671,78 KM neto, što za mandatni period od četiri godine iznosi 1.952.245,44 KM.

Komisija je danas bez rasprave prihvatila revizorske izvještaje o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2017. godinu.

Predsjedavajući Komisije Predrag Kožul /HDZ/ upoznao je članove Komisije da imaju mogućnost da revizorski izvještaj prime k znanju ili da se izjasne o prihvatanju, odnosno odbijanju.

Izvještaj o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2017. godinu je sačinila Kancelarija za reviziju institucija BiH.

Članovi Komisije za finansije i budžet usvojili su Zbirno mišljenje Komisije o izvještajima finansijske revizije institucija BiH za 2018. godine.

Među izvještajima su revizorski izvještaji s pozitivnim mišljenjem i pozitivnim mišljenjem sa skretanjem pažnje.

Članovi su Izvještaje usvojili uz dopunu zaključaka na način da se uvaže revizorske preporuke, date za tri institucije, a koje se tiču ljudskih resursa i zapošljavanja.

Sačinilac Zbirnog izvještaja je Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина