Nikola Špirić

Prekršen Poslovnik prilikom sazivanja sjednice Doma naroda

18:24, 24.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ponovio je da je današnja hitna sjednica Doma naroda sazvana kršnjenjem Poslovnika ovog doma.

Špirić je u izjavi novinarima demantovao tvrdnju predsjedavajućeg Doma naroda Bakira Izetbegovića da je sjednicu sazvao u skladu sa poslovničkim odredbama. 

Špirić je rekao da ne zna kako ovo da nazove osim pokušajem malih podvala što nije primjereno ozbiljnim ljudima, pogotovo u parlamentu. 

On je precizirao da je prvi zahtjev šefa Kluba bošnjačkih delegata Asima Sarajlića za sazivanje hitne sjednice stigao 20. juna. 

"Danas smo dobili prilog pod istim datumom, istim brojem protokola i pet potpisa, da bi u 16.45 časova dobili protokolisano pod 24. jun", naveo je Špirić ističući da je i jedno i drugo kršenje Poslovika. 

On je upozorio da za demokratiju nema ništa opasnije od upuštanja u ovakve igre. 

Prema Špirićevim riječima, državni službenik koji je donio dokument sa novim datumom protokola rekao je da mu je tako naređeno iz Kluba bošnjačkkih delegata. 

"Ako u ovom parlamentu državni službenici rade po nalogu klubova i političara ova zemlja je u ozbiljnim problemima", isgtakao je Špirić, ocijenivši da bi bilo dobro da se pokrenu postupci protiv državnih službenika koji se na ovakav način bave parlamentarnim radom.