PD PS BiH

Predizborna kampanja već počela

  • 05.07.2018. 19:34

Regularnost izbornog procesa u Bosni i Hercegovini mogle bi da prate, između ostalih, obavještajne, policijske i pravosudne institucije BiH. 

Imale bi zadatak da preduprijede i suzbiju sve eventualne nepravilnosti nakon raspisivanja izbora. Sve je to napisano u zaključku koji je predložio SDS, a koji je usvojio Predstavnički dom. Zatraženo je od Savjeta ministara da formira akcioni tim od predstavnika Tužilaštva, OBE i SIPE, a od CIK-a je zatraženo  da odmah akredituju posmatrače političkih partija koji će nadgledati proces štampanja i distribuiranja glasačkih listića. 

"Neki dan smo imali insajdera iz vladajuće strukture, koji je došao i rekao, da druga strana sprema 40.000 glasačakih listića, da ubaci u kutije, i tačno nam je rekao gradove u kojima će to uraditi, i to ćemo jako dobro pratiti. Nećemo dozvoliti nijedan glasa da se ukrade, a nama ne treba nijedan ukradeni glas samo tražimo fer i demokratske izbore", rekla je Aleksandra Pandurević, posalnik SDS-a u PD PS BiH.

SDS je svjestan svog izbornog debakla i da im građani neće oprostiti ljubav sa Bakirom Izetbegovićem, odgovaraju iz SNSD-a, koji nisu podržali zaključke u BH parlamentu. Nema nigdje u svijetu da obavještajna agencija vrši monitoring izbornog procesa, poručuje Sataša Košarac. Oba je u BiH pod nadzorom Bakira Izetbegovica i dijela stranaka Saveza za promjene, kaže Košarac i tvdi da je Centralna izborna komsija  ta koja treba da se pozabavi regularnošću izbora.

"Mislim da je tu jasna stvar šta i ko na koji način želi da pošalje poruku, ono što još jedanput želim da istaknem činjenicu, da uz prisustvo dijela stranaca u BiH, oni koji su došli, najavljeni kao pripadnici nekih specijalnih snaga, a klasični su špijuni da izazivaju haos, jer su svjesni svog izbornog deabkla već sad", rekao je Staša Košarać, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

I SBB se usprotovio prijedlogu da Oba učestvuje u kontroli izbornog procesa, dok je dio opozicionih stranaka u Bh parlamentu podržao takve prijedloge. Pojedini poslanici su zamjerili članovima Cika-a jer nisu prisutvovali današnjoj raspravi o spremnosti komisije da sprovede fer i poštene izbore. Kada se govori o njihovim mandatima onda su tu, a sad ih nema, čulo se u sali, dok su Hrvati jos jednom iskoristili priilku da pričaju o svojim problema.

"Ja mislim da je najveća krađa koja se radi u BH krađa prava Hrvata da biraju svoje preddstvanike", rekao je Nikola Lovrinovic, poslanik HDZ-a u PD PS BiH.

Iako se već odavno u Bh parlamentu ne zna ko je vlast, posljednjih nekoliko sjednici poslanici najbolje pokazuju kako to izgleda kada je kampanja u punom jeku. Skoro sve tačke dnevnog reda izazivaju burnu polemku.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина