Sarajevo

Pozitivna mišljenja za ratifikaciju niza sporazuma

  • 16.12.2019. 15:39

Članovi Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH danas su na sjednici u Sarajevu dali pozitivno mišljenje i predložili Predstavničkom domu da da saglasnost za ratifikovanje niza međunarodnih sporazuma BiH sa drugim zemljama, institucijama i organizacijama.

Iz parlamenta BiH saopšteno je da je saglasnost, između ostalog, data na ugovor o amandmanu i pristupanju ugovoru o grantu od 15. februara 2011. godine između BiH, preduzeća "Vodovod i kanalizacija" iz Bijeljine, Republike Srpske, Evropske banke za obnovu i razvoj za podršku projektu "Bijeljina faza dva - postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i proširenje mreže".

Data je saglasnost i na ugovoru o grantu (Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u Bolnici Zenica) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz Regionalnog programa za energetsku efikasnost za zapadni Balkan.

Saglasnost je data i za amandman broj dva na ugovor o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke, zaključen 5. oktobra 2011. godine u Luksemburgu i 25. oktobra 2011. godine u Sarajevu - Projekat Bolnice u Republici Srpskoj, kao i amandman broj dva na ugovor o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke zaključen 22. septembra 2010. godine u Luksemburgu/Sarajevu - Vodovod i kanalizacija Republike Srpske.

U istom paketu nalazi se i ugovor o kreditu zaključen 20. oktobra 2009. godine za projekat izgradnje sistema za odsumporavanje dimnih gasova za Termoelektranu "Ugljevik" u vezi s produženjem roka isplate između BiH i Јapanske agencije za međunarodnu saradnju (ЈICA).

Komisija za spoljne poslove zatražila je od Ministarstva finansija i trezora BiH da do naredne sjednice Predstavničkog doma dostavi informaciju o ukupnoj vrijednosti međunarodnih finansijskih ugovora koji treba da budu ratifikovani.

Od Ministarstva finansija i trezora zatraženo je i da, u roku od 15 dana, dostavi Komisiji informaciju o eventualnim finansijskim štetama kojima je BiH izložena po osnovu čekanja na ratifikovanje ovih međunarodnih finansijskih ugovora.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)