Staša Košarac

Potvrđivanje ministara i zamjenika 23. decembra

  • 16.12.2019. 08:35

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Staša Košarac izrazio je očekivanje da će Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici 23. decembra potvrditi imenovanje novih ministara i njihovih zamjenika u Savjetu ministara.

"Očekujemo da u ovoj sedmici SDA, SBB i DF dostave imena kandidata za ministre i zamjenike ministara predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji i da će nakon završnih provjera biti stvoreni uslovi da sjednica tog dana bude održana, te da bude potvrđen novi saziv Savjeta ministara", izjavio je Košarac za "Dnevni avaz".

Kao kandidat SNSD-a za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Košarac istakao da je optimista da će novi saziv Savjeta ministara moći da nadoknadi izgubljeno vrijeme i postigne određene rezultate.

"Očekujem da ćemo na osnovu programa Savjeta ministara, koji ćemo utvrditi zajednički, biti vrlo konkretni i da ćemo nadoknaditi nepotrebno izgubljenu godinu. Smatram da ćemo ubrzati put ka EU i da ćemo na temelju komunikacije koju budemo imali u zemlji i sa međunarodnim predstavnicima u BiH definisati naše kretanje", rekao je Košarac.

On je dodao da je "optimista da se može uraditi jako dobar posao u interesu svih građana BiH".

Aktuelni predsjedavajući Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH izrazio je očekivanje da će taj dom i Dom naroda, koji će zasjedati ove sedmice, uspostaviti zajedničke komisije oba doma, kao i da će biti konstituisane delegacije BiH pri međunarodnim asocijacijama.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)