CIK BiH

Potvrđeni mandati delegatima iz RS

15:16, 11.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

Prema utvrđenim rezultatima, u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske izabrani su Nikola Špirić, Sredoje Nović, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović, svi iz SNSD-a, te Mladen Bosić iz SDS-a. 

Na današnjoj sjednici CIK-a donesena je i odluka o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Vijeću naroda Republike Srpske. 

Iz reda Srba u Vijeće naroda Republike Srpske, prema utvrđenim rezultatima, izabrani su Vukota Govedarica, Ognjen Tadić, Dragan Ristić, Vojislav Gligić, Živko Marjanac, Miroslav Lazarević, Jasna Lukić i Slavko Dunjić. 

Delegati iz reda bošnjačkog naroda su Faruk Đozić, DŽevad Mahmutović, Mihnet Okić, Muris Čirkić, Ahmet Čirkić, Alija Tabaković, DŽemaludin Šabanović i Igor Bošnjak. 

U Vijeće naroda Republike Srpske iz reda Hrvata izabrani su Nada Tešanović, Ivo Bošnjak, Ivo Mijić, Davor Čordaš, Zdenka Gojković, Đuro Ivanović, Ivo Kamenjašević i Dragana Mikić. 

Delegati iz reda ostalih u Vijeću naroda Republike Srpske su Franc Sošnja, Danijel Puhalić, Jovana Čarkić i Radenko Rikić. 

Članovi CIK-a su donijeli i odluku o povratu uplaćenog novčanog iznosa takse za ovjeru.