Pejo Gašparević

Potrebno unaprijediti političke odnose između Srba i Hrvata

  • 12.01.2019. 09:38

Politički analitičar Pejo Gašparević ocijenio je da politički odnosi Srba i Hrvata treba da budu unapređivani i treba koristiti prilike da se ti odnosi razvijaju u pozitivnom smjeru.

Gašparević smatra da je dobrodošao svaki pokušaj pomirenja na kome rade politički predstavnici, pa tako i odnos predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ-a Dragana Čovića. 

"Hrvatsko-srpski odnosi ne bi trebalo da budu ograničeni time što neko prigovara proslavi, a neko je odobrava. Ti odnosi treba da imaju svoju putanju koja neće biti ometena ničim", rekao je Gašparević za "EuroBlic". 

Prema njegovim riječima, treba tražiti način da se između Srba i Hrvata nikada više ne ponove tako ružne stvari kao što su se događale u proteklih 100 godina. 

Odgovarajući na pitanje ima li osnova za histerične reakcije Bošnjaka na proslavu Dana Republike Srpske, ali i na dolazak Hrvata, Gašparević je naglasio da svako ima pravo da bude zadovoljan ili nezadovoljan nekim političkim događajem, ali da BiH u ovom situaciji ne treba stvaranje fame. 
 

Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок