Sastanak Dodik - Ponomarev

Potpisati sporazum o bezviznom režimu između BiH i Bjelorusije

  • 11.03.2021. 18:04

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i nerezidentni ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev saglasili su se danas u Istočnom Sarajevu da BiH i Bjelorusija treba da potpišu sporazum o bezviznom režimu, te da se radi na razvijanju saradnje na ekonomskom i kulturnom planu i unapređenju industrijske i poljoprivredne saradnje.

Na sastanku sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH koji je održan u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, ambasador Ponomarev istakao je da je Republika Srpska, uz Srbiju, Kinu i zemlje Jugoistočne Azije, važan prijatelj Bjelorusiji.

On je naglasio da će privredna delegacija BiH, na čelu sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašom Košarcem, u maju posjetiti Bjelorusiju.

Ambasador Bjelorusije je rekao da je informisan da se Republika Srpska uspješno bori protiv pandemije virusa korona, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik je naglasio da zdravstveni sektoru Srpskoj nije zagušen i da upsjšeno odlijeva pošasti koja je zadesila cijeli svijet.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH zahvalio je ambasadoru Bjelorusije na gostoprimstvu koje mu je ukazano prilikom njegove prošlogodišnje posjete ovoj zemlji i zamolio ambasadora da prenese pozdrave predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku. 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок