MUP TK

Policija intervenisala zbog lica koja su kršila karantin

  • 10.04.2020. 17:09

Pripadnici Ministartva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona intervenisali su u karantinu hotelu "Tuzla", gdje su zatekli određen broj lica koja su hodala hodnicima i nisu poštovala mjere izolacije s ciljem zaštite od širenja virisa korona, rekla je Srni portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a Amra Kapidžić.

Ona je dodala da su policijski službenici angažovani 24 časa na obezbjeđenju objekta, u kojem se nalazi karantin za lica koja su doputovala iz inostranstva u BiH, kako ne bi došlo do neovlaštenog izlaska i ulaska iz karantina.

Kapidžićeva je podsjetila da su naredbom federalnog Ministarstva zdravlja četiri sprata tuzlanskog hotela određena kao karantin.

"Policija je sinoć oko 22.00 časa čula buku iz dijela hotela koji je određen za karantin, nakon čega su obukli zaštitna odijela i zatekli određen broj lica koja nisu poštovala mjere izolacije, jer su hodali hodnicima i nisu se pridržavali mjera i propisa koja su na snazi", rekla je Kapidžićeva.

Ona je navela je ovim licima naređeno da se vrate u prostorije, a o svemu je obaviješten Krizni štab za vanredne situacije i Civilna zaštita Tuzla, kao i svi nadležni organi Federacije BiH i BiH radi preduzimanja potrebnih mjera.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zoran Jovanović rekao je da se, uprkos naporima da se grupi građana obezbijede svi potrebni uslovi za boravak u karantinu, dogodio incident jer su korisnici prekršili pravila, razvalili nekoliko vrata i napustili sobe, prenijeli su federalni mediji.

Jovanović je dodao da su ova lica, a riječ je o studentima, prekršili socijalnu distancu i pravila karantina, čime su počinili krivično djelo.