Drugu godinu zaredom

Pokazali zavidno znanje o prilikama u BiH: Dodik ugostio studente iz Sjedinjenih Država

  • 03.06.2019. 19:42

Četrnaest studenata fakulteta političkih nauka univerziteta Klemson - drugu godinu za redom gosti su Republike Srpske. Domaćin im je danas bio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Odgovorio im je na brojna pitanja, a oni su, smatra domaćin, pokazali zavidno poznavanje prilika u Republici Srpskoj i BIH. 

"Ovdje sam sa grupom od 14 studenata koji su zainteresovani za ovaj prostor i žele da upoznaju istoriju, sadašnje prilike i razvoj. Upravo smo bili primljeni od strane gospodina Dodika i on je vrlo elokventno objasnio stavove Republike Srpske i situaciju u čitavom regionu, ali i u Bosni i Hercegovini", istakao je Vladimir Matić, profesor na Klemson univerzitetu političkih nauka.

Od njih četrnaest, Ešli je pod najvećim utiskom. Ličnu rođendansku čestitku je, kaže, dobila i od Dodika. Svi su zahvalni na izdvojenom vremenu i pažnji koja im je posvećena u Banjaluci.

"Izuzetna mi je čast što sam danas ovdje i to u prisustvu ovog visokog zvaničnika zemlje, ali još sam srećnija što mi je baš danas rođendan, pa se osjećam nevjerovatno počašćeno što sam ovdje, tako da, hvala vam", kaže Ešli Balami.

"Za mene je zaista velika čast što sam dobila ovu priliku da iz prve ruke čujem od gospodina Dodika sve o ovoj zemlji o kojoj sam dosta čitala, ali isto tako puno naučila sa dosadašnjih predavanja i iz knjiga", kaže Kendal Oferd.

"Veoma smo zahvalni za ovu priliku koja nam je pružena i izdvojeno vrijeme za nas", nije krio svoju zahvalnost Kevin Ad.

Studenti Fakulteta političkih nauka na univerzitetu Klemson kažu da su počastvovani toplim prijemom, koji im je upriličio Dodik. Zahvalni su, kažu, Dodiku za pažnju i za sve informacije iz prve ruke o situaciji u regionu, BiH i Srpskoj.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.