Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH

Podržani principi prijedloga zakona o izmjeni krivičnog zakona

  • 25.05.2021. 11:59

SARAJEVO - Na sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržani su principi Prijedloga zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH, čiji je predlagač poslanik Denis Zvizdić.

Komisija po drugi put nije utvrdila usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, niti je podržala principe za prijedloge zakona o Visokom tužilačkom savjetu BiH, Kancelariji disciplinskog tužioca BiH i Visokom sudskom savjetu BiH, čiji su predlagači poslanici iz Kluba Demokratskog fronta.

Sa dnevnog reda današnje sjednice Komisije skinut je Nacrt izmjena i dopuna Poslovnika Predstavničkog doma, koji je sačinila Kancelarija sekretara Ustavnopravne komisije u saradnji sa Zakonodavno-pravnim sektorom Sekretarijata.

Zbog odsustva predlagača, sa dnevnog reda sjednice skinuta je inicijativa Agencije za ravnopravnost polova BiH za održavanje zajedničke tematske sjednice Ustavnopravne komisije Doma naroda, Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma, Komisije za ravnopravnost polova Predstavničkog doma i Zajedničke komisije za ljudska prava parlamenta BiH, a u vezi s provođenjem Preporuka 12 /a/ iz zaključnih zapažanja UN-ovog Komiteta za eliminaciju svih oblika diskriminacije nad ženama.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић