Nenad Nešić

Podrška SNSD-ovom stavu da bude odgođena sjednica Predstavničkog doma

18:09, 11.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić izjavio je da njegova stranka podržava stav Kluba SNSD-a u ovom domu da narednu sjednicu Predstavničkog doma treba odgoditi, "jer je u situaciji, kada nema jasno definisane većine, besmisleno birati i stalni sastav komisija".

On je istakao da je prva sjednica Komisije za izbor Savjeta ministara pokazala da ne postoji većina i da se došlo do pat pozicije, nakon čega je ta sjednica i prekinuta. 

"Smatramo da prvo treba da budu ispoštovani zakonski rokovi, koji su uveliko prošli, da bude imenovan predsjedavajući Savjeta ministara, da bi Parlamentarna skupština i svi organi mogli da nastave sa radom u skladu sa zakonom i predviđenim rokovima", naglasio je Nešić. 

On očekuje da će ovakav stav da bude i Srpskog kluba u Predstavničkom domu u kojem je on zamjenik predsjedavajućeg. 

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac izjavio je ranije danas Srni da SNSD smatra da ne treba birati stalne komisije Predstavničkog doma BiH bez definisane strukture vlasti u zajedničkim institucijama koja bi potvrdila imenovanje predsjedavajućeg, zamjenika i ministara u Savjetu ministara.