Formirati komisiju

Podrška graničnoj policiji u zaštiti granica od migranata

  • 25.07.2018. 14:16

Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH primila je k znanju informaciju o mjerama koje je Granična policija preduzela u vezi sa ilegalnim migracijama i podržala te aktivnosti i zahtjeve direktora Granične policije Zorana Galića sadržane u tom dokumentu.

Na današnjem sastanku zaključeno je i to da se domovima Parlamentarne skupštine BiH uputi inicijativa da se, u skladu sa Zakonom o parlamentarnom nadzoru, formira komisija o sprovođenju parlamentarne istrage nad institucijama i organizacijama uključenim u rješavanje migrantske krize, saopšteno je iz parlamenta BiH. 

Usvojen je i zaključak kojim se od nadležnih ministarstava i agencija traži da dostave informaciju o navodima da je naoružanje proizvedeno u BiH pronađeno u bazama "Islamske države" u Siriji. 

Na sjednici Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost k znanju je primljen i Kvartalni izvještaj o realizaciji aktivnosti u vezi s aktiviranjem Akcionog plana za članstvo u NATO-u /MAP/, čiji je podnosilac Ministarstvo odbrane BiH. 

K znanju su primljene i informacije o redovnim aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost, kao i materijali sa oznakom "povjerljivo". 

S dnevnog reda sjednice skinuto je razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deminiranju u BiH u prvoj komisijskoj fazi jer Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma nije razmatrala ustavni osnov i usklađenost ovog zakona sa pravnim sistemom BiH.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)