Staša Košarac

Podjednaka opasnost za Srpsku, Bakirova politika i poltronstvo SzP

  • 25.06.2018. 13:08

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ocijenio je da "za Republiku Srpsku podjednaku opasnost predstavljaju politika Bakira Izetbegovića i politika poltronstva, popuštanja i izdaje koju su u protekle četiri godine u zajedničkim institucijama provodili predstavnici Saveza za promjene (SzP)".

"Ne zna se šta je opasnije - Bakirova unitaristička politika, tajna skladišta naoružanja i javno zveckanje oružjem "za ne daj Bože" ili prećutno odobravanje i učešće predstavnika SDS-a, PDP-a i NDP-a u akcijama protiv Republike Srpske i njenih institucija", rekao je Košarac Srni, komentarišući pronalazak novog tajnog skladišta naoružanja u mjestu Matuziću kod Doboja, na teritoriji Federacije BiH. 

Prema njegovim riječima, predstojeći opšti izbori biće bitka za povratak snage i dostojanstva srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama, koji moraju imati odlučan odgovor na sve izazove s kojima se suočavaju Republika Srpska i srpski narod. 

"Položaj srpskih predstavnika u Sarajevu nikada, od Dejtona naovamo, nije bio teži i nikada se manje nije uvažavala njihova ustavna uloga. Sve je to rezultat izdajničke i poltronske politike koju su u zajedničkim institucijama, po nalozima stranaca, provodili Mladen Ivanić i Mladen Bosić, a danas nastavlja Vukota Govedarica", upozorio je Košarac. 

On je dodao da Republiku Srpsku ne može da vodi čovjek kome bi to, kako kaže, bio prvi ozbiljan posao u životu. 

"Govedarica može da vodi SDS jer politikom te stranke već godinama upravljaju stranci. Vukotino je samo da skrati frizuru, počešlja se i čeka da ga strane ambasade i agenti dovedu na vlast. Načekaće se, to je sigurno", naveo je Košarac. 

On je poručio da su u posljednjih 25 godina propali svi međunarodni projekti čiji su ciljevi bili unitarizacija BiH, te rušenje Republike Srpske i njenih institucija. 

"Već sada se može reći da je propao i projekat kojeg su nazvali "Savezom za promjene", a u oktobru će građani Republike Srpske to potvrditi i staviti tačku na politiku koja nikome, osim nekolici pojedinaca u Sarajevu, nikakvo dobro nije donijela", zaključio je Košarac.