Sarajevo

Počeo sastanak Tegeltije sa Viškovićem i Novalićem

  • 02.09.2020. 13:22

U Sarajevu je počeo sastanak predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Na sastanku će biti riječi o mjerama podrške privredi u saniranju posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, zaštiti domaće privrede, aranžmanima sa međunarodnim finansijskim institucijama, te realizaciji zajedničkih projekata, rečeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

Na sastanku će biti razgovarano i o otvaranju granica za turiste i poslovne ljude, formiranju pet radnih grupa Savjeta ministara za pet oblasti koje je predložio predsjedavajući Tegeltija s ciljem usaglašavanja rješenja za koja su privrednici iskazali interes, te projektima koje treba da realizuje "Elektroprenos BiH".

Vlade Republike Srpske i FBiH definisale su različite mjere podrške privredi zbog pandemije virusa korona i sve one su išle u pravcu stabilizacije stanja izazvanog pandemijom virusa korona.

"U Budžetu Savjeta ministara za 2020. godinu obezbijeđena su sredstva za podršku privredi zbog pandemije virusa korona, ali nije jasno definisan način i kriterijumi za njihovu raspodjelu, te je za naredni period potrebno definisati zajedničke mjere, koje bi imale za cilj pokretanje novog privrednog ciklusa, a koje bi se našle u Programu ekonomskih reformi BiH za period 2021-2023. godina", rečeno je Srni u Vladi Srpske. 

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм