Konsultacije o formiranju Savjeta ministara

Saglasnost da Srbin bude predsjedavajući, Tegeltija prijedlog SNSD-a FOTO

  • 17.12.2018. 11:48

"Postoji saglasnost da Srbin bude predsjedavajući Savjeta ministara. Zoran Tegeltija je prijedlog SNSD-a", kaže Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Konsultacije Predsjedništva BiH sa delegacijom SNSD-a o izboru predsjedavajućeg Savjeta ministara, okončane su, a nakon sastanka nije bilo izjava za novinare.

Delegaciju SNSD-a činili su potpredsjednici stranke Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, te član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac. 

Delegaciju SDA čine Bakir Izetbegović, Adil Osmanović i Denis Zvizdić. 

"Nadam da se vlast činiti SNSD, HDZ, SDA, ali ne treba žuriti. Treba čekati da se formira Dom naroda u FBIH i da to verifikuje CIK", kaže Izetbegović.

Izetbegović kaže da je Zoran Tegeltija je najizvjesniji kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik ranije je rekao da će prijedlog ove stranke biti dosadašnji ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

U zgradi Predsjedništva BiH stigla je delegacija SDS-a, koju čine predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i predsjednik Glavnog odbora ove stranke Milan Miličević, kao i delegacija PDP-a u kojoj su funkcioneri Sava Škrba i Nenad Vuković.

"Nadam se da će predsjedavajući Savjeta ministara biti Srbin. SDS raspoložen za razgovore sa svim političkim partijama. Otvoren za saradnju sa svim političkim strankama iz RS u Predstavničkom domu", rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

 Član Predsjedništva PDP-a Nenad Vuković izjavio je da mu je drago što će biti ispoštovano načelo rotacije i što će predsjedavajući Savjeta ministara biti iz reda srpskog naroda.

On je rekao novinarima u Sarajevu da je PDP na današnje konsultacije sa članovima Predsjedništva BiH došao spreman da čuje prijedlog da Zoran Tegeltija bude predjsjedavajući Savjeta ministra, napominjući da je logično da SNSD daje predsjedavajućeg. 

Vuković kaže da je evidentno da ne postoji kvalitetna većina što se tiče Hrvata i Bošnjaka u Predstavničkom domu parlamenta BiH i da je tu ostalo da se traži većina. 

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм