Milorad Dodik

Pobjedom srpske liste do ravnopravnosti u Mostaru

  • 01.12.2020. 17:14

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je sve Srbe koji imaju pravo glasa na lokalnim mostarskim izborima da podrže listu "Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar" i time pomognu srpskoj zajednici da se konačno izbori za ravnopravnost i bolji život u gradu na Neretvi.

On je nakon sastanka sa kandidatima sa liste u Društvenom domu u Ortiješu naglasio da će Republika Srpska dati svu podršku srpskoj zajednici, ali da je veoma bitno da se na izborima postigne rezultat i da legalni srpski predstavnici uđu u Gradsko vijeće Mostara.

Dodik je rekao da su lokalni izbori u Mostaru dosta specifični i nemaju predznak lokalni, kako to imaju u drugim sredinama, već imaju BiH i širi predznak.

"Imamo dobre ljude na listama i vjerujemo da možemo postići rezultat. Njihova posvećenost i naša podrška mogu da postignu rezultate", rekao je Dodik.

Dodik je naglsio da je srpski narod u Mostaru devastiran i izopšten iz političkih tokova, te da je ovo šansa za povratak.

"Srpski narod ima značajnu istoriju i pretrpio je veliko stradanje u prošlom ratu u dolini Neretve. Hrabrim ljudima, koji su ovdje ostali ili su se vratili i imaju želju da tu ostanu i šire naš identitet, potrebna je podrška svakog čovjeka srpske nacionalnosti koji ima pravo glasa", rekao je Dodik i poručio da svaki mladi čovjek u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu mora imati iste šanse za život.

Nosilac liste "Ostajte ovdje–Zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević zahvalio je Dodiku za podršku, te istakao da je srpskom narodu u ovom gradu potrebno da postigne jedinstvo na predstojećim izborima.

"Od izbora očekujemo da konačno u Gradskom vijeću imamo i odbornike koji će moći da progovore o problemima srpske zajednice, da ćemo moći da se izborimo za ravnopravnost Srba u Mostaru. Kada se izborimo za ravnopravnost naroda i jezika, onda možemo da se posvetimo svemu što Mostar zaslužuje, jer je ovo grad koji mnogo zaostaje nažalost svih naroda, a Srba ponajviše", rekao je Milivojević.

Lokalni izbori u Mostaru biće održani 20. decembra.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)