Izvjestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan

Picula: Izvjesna evropska perspektiva BiH- reforme obavezujuće

  • 27.01.2020. 18:31

Evropska perspektiva BiH je izvjesna, ali su reforme koje zemlja treba realizovati obavezujuće, rekao je izvjestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan Tonino Picula.

Picula je tokom sastanka sa predsjedavajućim Predstavničkog doma parlamenta BiH Denisom Zvizdićem i predsjedavajućim Doma naroda Draganom Čovićem u Misiji BiH pri EU, istakao da rad na realizaciji evropskih projekata i politika proširenja moraju biti realizovani uporedo.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je tokom sastanka bilo riječi i o trenutnoj političkoj situaciji, evropskoj BiH, kao i mogućnostima koje BiH može iskoristiti tokom hrvatskog predsjedavanja Savjetom EU.

Zvizdić je rekao da je kandidatski status zajednički interes, a da je BiH ključ stabilnosti za cjelokupan region, te naglasio da je, zbog očuvanja mira, dugoročne stabilnosti i ekonomskog prosperiteta BiH, ali i cijelog regiona, neophodno dobijanje kandidatskog statusa.

Čović je naglasio da za BiH ne postoji alternativa članstvu u EU, ističući značaj reformskih procesa za podsticaj razvojnih prilika i socio-ekonomski razvoj na dobrobit građana BiH.

On je istakao neophodnost izmjene Izbornog zakona BiH, koji će omogućiti zaštitu ravnopravnosti konstitutivnih naroda i održavanje izbora u Mostaru.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб