Petrović: Turkovićeva se ponaša kao da je jedina koja odlučuje u ovoj zemlji

  • 04.08.2020. 19:19

Iako je i dalje na snazi zaključak Predsjedništva BiH da niko ne može ići u diplomatsko-konzularna predstavništva /DKP/ i ambasade BiH po svijetu, ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković potpisala je Gordanu Miliniću rješenje o raspoređivanju na poziciju ministar-savjetnik u Pekingu, kao i rješenje o pripremama.

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljne poslove PD PS BiH Obren Petrović oglasio se povodom ovog slučaja, rekavši da niko "ne mari za procedure kada treba uhljebiti one koje sadašnja većina razriješi dužnosti zbog isteka mandata".

"Važno je reći da nikad prežaljeni partner SDA je prijašnji tzv. Savez za promjene i toliko neprežaljen u Sarajevu da će sve učiniti na zbrinjavanju njihovih kadrova, a procedure-ko još mari za procedure kada treba uhljebiti one koje sadašnja većina razriješi dužnosti zbog isteka mandata. Dotični će ostati upamćen po najvećem broju prisustva konferencijama, sajmovima i ostalim turističkim mimikrijama, a krajnji ishod nula investicija. Turkovićeva se po ko zna koji put ponaša kao vladarka, jedina koja odlučuje u ovoj zemlji, samo zaboravlja po kojim principima BiH funkcioniše, očito uticaj ima predug boravak u stranim zemljama", rekao je Petrović i dodao:

"Za sve objektivne, realne ljude ovo je samo još jedan u nizu dokaza da su svi lažni, nedokazani napadi na Milorada Dodika bili u režiji SDS-a i SDA. Znajte da je Turkovićeva ovim dobila bitku, ali ne i rat. Klub poslanika SNSD-a će na prvoj redovnoj sjednici pokrenuti raspravu na Predstavničkom domu jer zajedničke institucije nisu sarajevske, niti dom za nezbrinute kadrove propalih politika."

Gordan Milinić je kao kadar SDS-a do kraja maja ove godine obavljao funkciju direktora Agencije za promociju stranih investicija.
 

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.