Dosadašnji direktor

Perica Stanić prvi na rang-listi za direktora Sipe

17:53, 04.11.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, danas su utvrdili konačnu rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Najveći broj bodova je dobio aktuelni direktor Sipe Perica Stanić, saznaje ATV.

Na drugom mjestu je direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, trećeplasirani je Žarko Laketa, dok se Goran Zubac nije plasirao u trci za direktorsku poziciju Državne agencije za istrage i zaštitu.

Krajem oktobra su obavljeni razgovori sa četvoricom kandidata, i kreirana je konačna rang-lista, a u međuvremenu su izvršene i dodatne provjere u vezi prijave da neki kandidati ispunjavaju uslove za penziju.

Posljednja sjednica Nezavisnog odbora je prekinuta 21. oktobra, jer je bilo neophodno utvrditi dodatne činjenice u postupku izbora novog direktora SIPA-e.

Nezavisni odbor će dostaviti rang-listu ministru bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu, Draganu Mektiću, koji je dostavlja Savjetu ministara koje imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Mandat aktuelnog direktora Perice Stanića na ćelu Sipe ističe sutra.