Predstavnički dom 

Prekinuta sjednica, nema kvoruma za odlučivanje 

  • 11.04.2019. 11:57

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH zakazana za 11 sati prekinuta je jer nije bilo kvoruma. Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto otvorila je prvu hitnu sjednicu ovog doma u novom sazivu.

Ona je informisala poslanike da sjednici prisustvuju 22 poslanika, što je dovoljno za kvorum za rad, ali da nije prisutan niko od poslanika iz Republike Srpske, tako da nema uslova da Predstavnički dom odlučuje o bilo čemu. 

Izuzev Borjane Krišto, predsjedavajuće Doma, nije bilo nikoga ni iz stranke HDZ BiH. Od članova Kolegija jedino je prisustvovala Krišto.

Prema dnevnom redu sjednice, poslanici su trebali da razmatraju informaciju Savjeta ministara u tehničkom mandatu o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH sa osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona. 

Druga tačka dnevnog reda prve hitne sjednice u ovom mandatu trebalo je da bude informacija Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o razlozima neimenovanja članova Delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i mogućim posljedicama. 

Zbog neformiranja parlamentarnih komisija, Parlamentarna skupština BiH propustila je rok za prijavljivanje delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope za ovu godinu. 

Sazivanje hitne sjednice zatražili su poslanici SDP-a, Naše stranke, SBB-a i A-SDA. 

Klub poslanika SNSD-a i Srpski klub najavili su da neće doći na današnju sjednicu, tražeći da se odblokira proces formiranja Savjeta ministara i završetka konstituisanja parlamentarnih komisija i ističući da neće pristati na uslovljavanja drugih političkih subjekata kada je riječ o sprovođenju volje birača. 

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок