Bizarne optužbe

Orić tvrdi da Vučić hoće da ga ubije

  • 29.12.2018. 19:51

Aleksandar Vučić želi da me ubije, tvrdi Naser Orić. Gostujući na jednoj federalnoj televiziji potvrdio je i da je Federalnoj upravi policije prijavio da ima pouzdane informacije da predsjednik Srbije želi “njegovu glavu”. Da je siguran da ga srpske vlasti prate, potvrdili su mu, tvrdi, prijatelji iz stranih obavještajnih službi. Jedan je, kaže, Albanac s kojim je dijelio zatvorsku ćeliju u Ševeningenu. Drugi ima veze u makedonskoj službi bezbjednosti. Ubijeđen je i da ga prate automobili i dronovi.

Primjetio sam jedno vozilo koje je bilo beogradskih tabli. Meni je to bilo čudno, zato što ta lokacija gdje se ja nalazim nije blizu neke putne komunikacije. Naveče volim da izađem da šetam, vidio sam i dronove. Onda sam počeo da sumnjam, odakle dronovi, jer to je baš šuma, gdje neko namjenski mora tu da dođe...," rekao je Orić.

Orićeve tvrdnje su bizarne i sumanute, poručuje Aleksandar Vučić. Srpski ministar odbrane bio je mnogo oštriji.

"Naser Orić je, nažalost, neosuđeni ratni zločinac. Ali bez svake sumnje i lažov i kriminalac," kaže Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije

"Ja nisam ni znao da mi imamo dronove, pa to tek nabavljamo. Moram da ga razočaram, mi ne pripadamo istoj feli. Ja za razliku od njega, nisam ubica,” rekao je Vučić.

Orić je ranije, kaže Vulin, često izjavljivao da dolazi u Srbiju kod prijatelja sa kojima ide u lov. Sada želi da privuče pažnju, kako bi mu se dodijelilo državno obezbjeđenje, kako ne bi plaćao privatno, smatra Vulin. Pozvao je nadležne u BiH da odgovore na pitanje ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici, a ne da se bave izjavama ljudi poput Orića.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм