Optužnica protiv državljanina Avganistana zbog krijumčarenja ljudi

  • 17.10.2020. 15:59

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Avganistanca Anila Ahmada /21/ kojem je na teret i se tereti da je radi sticanja nezakonite imovinske koristi izvršio krijumčarenje 10 ilegalnih migranata, među kojima i jedne maloljetne osobe, preko granice na rijeci Drini.

Ahmadu je teret stavljeno da je 25. septembra, sa njemu poznatim osobama, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, krijumčario 10 ilegalnih migranata sa područja Avganistana, koji nisu ispunjavali uslove za zakonit ulazak i boravak u BiH, među kojima i maloljetno lice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U optužnici se navodi da je Ahmad u blizini mjesta Ročević kod Zvornika po dogovoru sa njemu poznatim licima preuzeo migrante na pograničnoj teritoriji Srbije, te ih čamcem prevezao na područje BiH, gdje su ih otkrili pripadnici Granične policije.

Ahmad se nalazi u pritvoru, a na teret mu je stavljeno krivično djelo krijumčarenje lica.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.