Lazar Prodanović

Opravdan zahtjev Dodika za isticanje zastave RS u zgradi Predsjedništva BiH

  • 16.10.2018. 12:57

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Lazar Prodanović naglašava da je opravdan zahtjev novoizabranog srpskog člana Predsjedništva iz Republike Srpske Milorada Dodika za isticanje zastave Srpske u zgradi Predsjedništva BiH, kao i da je to pravo izabranog zvaničnika Srpske.

Prodanović je izjavio Srni da ne bi trebalo ometati pravo izabranih zvaničnika iz jednog od entiteta u BiH da postave obilježje entiteta iz kojeg dolaze. 

"Ne smeta nam da to učine i bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH", rekao je Prodanović i istakao da je u SAD ispred kabineta svakog senatora pored američke zastave vidio i zastavu savezne države iz koje dolazi. 

On naglašava da je osporavanje obilježja Republike Srpske nepotrebno jer ni Srpska nema namjeru da osporava obilježja Federacije BiH /FBiH/. 

Prodanović ukazuje da FBiH, koja nema zastavu i grb, svjesno ignoriše ispunjavanje odluke Ustavnog suda BiH o obilježjima. On ističe da je važno pronaći prihvatljiva rješenja za taj entitet, a da se zastava i grb razlikuju od zastave i grba BiH. 

"Dodikov zahtjev trebalo bi da podstakne i FBiH da usvoji zakon, ali je pitanje koliko su oni iskreni u ovakvoj namjeri", rekao je Prodanović. 

On je naglasio da Republika Srpska obilježja smatra značajnom manifestacijom ravnopravnosti dva entiteta i sva tri konstitutivna naroda.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.